Malzemeler çok az oldu değil mi? Ama hepsi bu. Ayırdığımız yumurtaların sadece beyazlarını kullanacağız. Sarı karışmamasına dikkat ediyoruz. Sarılarını kahvaltıda omlet yapabilirsiniz. Şekeri ve bir tutam tuzu tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Yumurta beyazlarını da ekliyoruz. Ocağın altının kısık olması gerekiyor. Bu şekilde mikser yardımı ile çırpmaya başlıyoruz. Bir süre sonra yumurtalar iyice köpürecek ve koyu kıvama gelecek.
Bu aşamada ocağın altını kapatıyoruz ve 10-15 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Artık iyice koyulaşan beze çırpma teline bile yapışmış olacak. Yaptığınız zaman kıvamını sizde göreceksiniz. Tencereyi ocaktan alıyoruz. Karışımı sıkmadan önce fırın tepsinin üzerine alaminyum folyo ya da yağlı kâğıt seriyoruz. Bu karışıma limon suyu ilave ederseniz bezeler daha katı bir kıvam kazanacaktır. Daha sonra torbaya koyduğumuz karışımımızı tepsiye sıkmaya başlıyoruz. Daha sonra 120 derecelik fırında yavaş yavaş pişiriyoruz. Pişme süresi yaklaşık iki saat kadar olacaktır. Dilerseniz malzemeleri iki katına çıkarıp daha çok beze yapabilirsiniz. Beze kalorisi yüksek bir tatlı olduğu için diyet yapanlara pek uygun değildir.
Beze tarifini günlerinizde, bayramlarda ya da özel günlerde kolayca yapıp misafirlerinize servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.