{ "title": "Beze Tarifi", "image": "https://www.beze.gen.tr/images/beze-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 09:48:51", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Beze tarifi, çok sevdiğim tariflerden biridir. Küçükken pastanelerden aldığımız ve halen almaya devam ettiğimiz küçük beyaz tatlılar ne kadar güzel değil mi? Fransızlar bu tatlıya baiser demişlerdir. Türkçe anlamı öpücüktür. İsviçre'de ise Meringue olarak da bilinir. 120 °C ısıtılmış fırında 1-2 saat kadar adeta kurutularak pişirilir. Beze, 1600'lerde İtalyan pastacı Gasparini'nin tarifi İsveç'e getirmesinden sonra Beze'ler bu ülkede çok sevilmiş ve günümüze kadar da çok sevilen bir tatlı olarak ulaşmıştır. İşte bugün sizlerle bu tatlının nasıl yapılacağına bakacağız. En güzel yanı ağızda dağılması olan bu lezzeti her zaman pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Aslında evlerde yapmaya yabancı olduğumuz bir tatlıdır. Şimdi beze tarifine bakalım.