{ "title": "Beze Tatlısı", "image": "https://www.beze.gen.tr/images/beze-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 15:28:06", "author": "VELİ ATAY", "article": [ { "article": "
Beze Tatlısı, yapımı oldukça kolay olan bir tatlı türü olup ev hanımları tarafından sık sık yapılan bir tatlı türüdür. Özellikle çayın ya da limonatanın yanında sürekli olarak tüketilen bu tatlı türü yapımı da oldukça kolaydır. Aynı zamanda Beze Tatlısı isteye göre ballı, çikolatalı ya da kremalı yapılması ve süslenmesi mümkündür. Çocukların renginden ötürü sürekli istedikleri bu tatlı türü yapımı oldukça basit olup herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tatlıdır. Beze tatlısı ev hanımlarının misafirlerine sunabileceği pratik bir tatlı türüdür.

Şimdi sizlere beze tatlılarından birisi olan damla çikolatalı Beze Tatlısı tarifini vereceğiz. Malzemeleri ve yapılışı aşağıda verilmiştir. Bu tarif Oktay Ustanın tarifinden yola çıkılarak anlatılmıştır.

Damla Çikolatalı Beze Tatlısı Malzemeleri
Damla Çikolatalı Beze Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yapmanız gereken ilk iş yumurtamızın akını dikkatli bir şekilde sarı kısımlarına zarar vermeden ayırmak olacaktır. Ayırma işlemi sırasında sarısını patlatmamaya özen gösteriniz. Hemen ardından yumurtamızın akını boş bir kaba alınız. Bu kabın içine pudra şekeri, limon suyu ve tuzu ilave ederek karıştırınız. Bir yandan da boş bir tencerede belli bir miktar suyu kaynatıp kısık ateşte ısınmasını bekleyiniz. Kaynamış olan suyun içerisine yeterli büyüklükte bir tencereyi koyarak buhar yardımı ile karıştırmanız kolaylaştıracaksınız. Ardından da pişirmeye devam etmelisiniz. Karıştırma işlemini mikser yardımı ile yapmanız daha iyi olacaktır.

Karışım ılındıktan sonra içinde yer alan şeker eriyene kadar çırpma işlemine devam etmeniz gerekir. Sonrasında ise bu elde etmiş olduğumuz homojen karışımı buhardan almamız gerekir. Ardından ise mikser ile tekrardan karıştırmalıyız. Tatlımız iyice katılaşınca karıştırma işlemini durdurabiliriz. Hemen ardından elde etmiş olduğumuz bu karışımı bir sıkma torbası yardımı ile içine aktarınız.

Arzu etmiş olduğunuz dairesel şekilleri vererek fırın tepsisinin üzerine sıkınız. Burada vereceğiniz şekil tamamen size kalmıştır. İşin en eğlenceli kısmı burasıdır. Beze Tatlısı için birçok şekli internetten bakarak görebilir ve beğendiğinizi uygulayabilirsiniz. Bu kısım sizin bileceğiniz bir iştir. Ardından ise daha önce 150 derece ısıtılmış olan fırınımızda bezelerimizi 1 saat boyunca pişirmemiz gerekir. Beze Tatlısı üzerine Damla çikolatasını serpmeyi unutmayınız. Arzu ederseniz damla çikolatası yerine balda kullanmanız mümkündür. İşin bu kısmı tamamen sizin yaratıcılığına kalmıştır. Beze Tatlısı piştikten sonra ise ılınması için soğumaya bırakmanız gerekir. Artık damla çikolatalı Beze Tatlısı hazırdır. Servis yapabilirsiniz. Şimdiden yapan bütün ev hanımlarına kolay gelsin diyelim.

Afiyet olsun.
" } ] }