{ "title": "Göz İçinde Yağ Bezesi", "image": "https://www.beze.gen.tr/images/goz-icinde-yag-bezesi.jpg", "date": "23.01.2024 03:44:23", "author": "Arif Temel", "article": [ { "article": "
Göz İçinde Yağ Bezesi; Genel olarak bu şekilde isimlendirilsede epidermal kist olarak da bilinir ve cilt üzerine yağ salgılayan yağ bezlerinin yollarının tıkanması sonucu cildin altında kalarak oluşur. İyi huylu bir tümör olarak değerlendirilir ve kanser teşkil etmez.

Göz İçinde Yağ Bezesi nasıl oluşur?

Sağlıksız beslenme, yağlı yiyecekler ve yağlı cilt bezenin sebeplerindendir. Aşırı miktarlarda yağlı besin ve et tüketen kişilerde kan yağlarının yüksek.

Seviyelere ulaşmasıyla oluşur. Daha sonra kişinin kolesterol değeri düşürürse bile yağ bezesi kendiliğinden geçmez. Ayrıca karaciğer yağlanması neticesinde enzim dengesizlikleri kolesterol yapar ve sonunda lipom yağ bezesi oluşturabilir. Milium, siringoma ve ksantelazma gibi yağ bezeleri genelde Göz İçinde Yağ Bezesidir

Göz içindeki Yağ Bezelerine Erken Müdahale Etmek Gerekir

Göz içinde yağ bezeleri, risk teşkil etmeyip iyi huylu olmalarına rağmen görmeyi ve görselliği olumsuz etkilediğinden genellikle operasyonlar ile alınır ya da dermatologların tavsiye edeceği şekilde tedavi edilir. Göz İçindeki Yağ Bezelerinin ortalama operasyon süresi 5 - 10 dakikadır. Böyle kolay bir operasyon olması için Göz içindeki yağ bezesinin büyümeden alınması gerekir. Beze ne kadar büyük olursa operasyon o kadar zor ve uzun geçer. Estetik kaygılarından dolayı kişinin rahat olması açısından da erken müdahale önemlidir.

Göz İçindeki Yağ Bezelerinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çeşitli yöntemler uygulansa dahi içerisinde en etkili olan cerrahi operasyondur. Lazer yapılsa da göz kapağı ve altında cilt olmayacağı için mutlaka dikiş atılması gerekmektedir. Bu sebeple operasyonların uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Aksi halde, ciltte iz kalması ve göz kapağının fonksiyonunu kaybetmesi gibi riskler oluşabilir.

Göz İçinde Yağ Bezesinin Başka Tedavi yöntemleri nelerdir?
" } ] }