{ "title": "Memede Yağ Bezesi", "image": "https://www.beze.gen.tr/images/memede-yag-bezesi.jpg", "date": "21.01.2024 23:40:15", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Memede yağ bezesi, yağ bezeleri memede oluşması bir problem değildir. Memede oluşan yağ bezeleri iyi huylu kitlelerdir. Memede oluşan çoğu yağ bezeleri küçük boydadır ve müdahale edilmemesi gerekir. Memede oluşan yağ bezesi yağ hücrelerinin oluşturduğu, yumuşak bir kitledir. Yağ bezelerini göğüslere yumuşak dokunuş yaparak hissedebilirsiniz. Meme ile ilgili hastalıklarda çok sık görülen ve karşılaşılan bir durumdur memede yağ bezesi. Memede oluşan yağ bezesinde ağrı olmaz. Genellikle tek kitle olarak görünür. Yağ dokusunda oluşurlar. Hastayı rahatsız eden bir durum yoktur aslında ama hasta psikolojik olarak kendini kötü hissedebilir. Oluşan yağ bezesinin kötü huylu bir tümör olup meme kanseri olma riskim var mı diye düşünebilir. Aslında memede yağ bezesi oluşmasında hiçbir korkulacak durum yoktur. Yine de düzenli olarak her kadının ayda 1 defa meme kontrolü yaptırmasında ve doktora gitmesinde fayda vardır. Memede yağ bezesi 20-40 yaş arası kadınlarda karşılaşılır.

Fakat tüm yaşlarda karşılaşabilecek bir durumdur aslında. Memede oluşan yağ bezesi iltihaplı olabilir. İltihap olması kişiye ağrı verebilir. Memede yağ bezesi olup olmadığı, bezelerin tanısını koymak için ultrasonografi çekilmesi gerekir. Yağ bezesinin kesin sonucu patoloji koyar. Yağ bezesinden sonuç almak için parçanın bir kısmı yerine tüm parçanın alınması tercih edilir. Memede oluşan yağ bezesi şüphelenen durumda işaretlenir ve o bölge çıkartılır. Çıkan patoloji sonuçları, iyi huylu tümörler ancak nadiren bu iyi huylu tümörler kötü huylu tümörlere de dönüşebilir. Memede oluşan yağ bezeleri kilo almaya bağlı oluşabilir, doğuştan oluşabilir ve sonradan da olabilir.

Memede yağ bezesi teşhisi, öncelikle hastanın fiziki bir muayeneden geçmesi gerekir. Daha sonra gerekiyorsa doku örneği alınır. Hastaya ultrason tetkikleri yapılır. Yağ bezesi oluşan oluşumların kanser riski olma olasılığı ve kötü huylu tümör olması düşük bir ihtimaldir. Bu konuda şüphe olursa biyopsi yapılabilir. Memede oluşan yağ bezesinde kişilerde fazla soruna neden olmayan oluşumlardır. Ancak bazı rahatsızlıkların belirtisi olarak da oluşabilir. Bu yüzden Uzman bir doktora görünmekte fayda olacaktır.

Memede yağ bezesi bitkisel çözümler, bitkisel çözümler her zaman için sonuç bulmuştur. Birçok bitkinin ilaç görevinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Memede oluşan yağ bezesi için, çay ağacı yağı kullanılabilir. Bu yağın iltihap önleyici özelliği olduğundan günde 2 defa memeye sürülerek yağ bezesinin yumuşayıp erimesine yardımcı olur. Hintyağı memede oluşan yağ bezesinin boyunu küçültmeye yardımcı olur. Hintyağını memeye sürüp üzerini küçük bir havluyla kapatmak gerekir. Bu durumda memede oluşan yağ bezesinin boyu küçülür. Aloe Vera jeli, memede oluşan yağ bezesini yumuşatır. Yumuşayan bezenin küçülmesine yardımcı olur. Antibakteriyel özelliğinden dolayı iltihaplı olan yağ bezesinin ağrısını hafifletir ve yumuşatır. Bitkisel çözümleri denemekte her zaman için fayda vardır. Memede oluşan yağ bezelerine bu çözümleri deneyip sonuç alınamıyorsa Uzman hekimlerden yardım alınması gerekir.
" } ] }