{ "title": "Vücutta Yağ Bezesi", "image": "https://www.beze.gen.tr/images/vucutta-yag-bezesi.jpg", "date": "23.01.2024 06:52:57", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Vücutta Yağ Bezesi; Yağ bezesi (Lipom) vücutta herhangi bir probleme yol açmayan, iyi huylu kistlerdir. Yağ bezesi küçükse müdahaleye gerek yoktur. Fakat yağ bezesi büyükse estetik açıdan hoş olmayabilir. Ayrıca yağ bezeleri büyüdükçe sinirlere baskı yapabilir. Bu baskı ağrıya sebep olabilir. Bu durumlarda lokal anestezi ile yağ bezesi alınarak hasta rahatlatılır. Yağ bezeleri kadınlarda ve erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. Yaş aralığı olarak genelde orta yaşlardaki erişkinlerde görülmektedir.

Yağ bezesi; cilt altında yağ hücrelerinin oluşturduğu yumuşak kistlerdir. Vücutta yağ bezesi deri ile alttaki kasın arasında oluşur. Yağ bezeleri vücutta yağ hücrelerinin olduğu her yerde oluşabilir. Genelde yumuşaktır ve cilt altında hareket eder.

Yağ Bezeleri Vücutta En Çok Nerede Oluşurlar; Yağ bezeleri genelde;
Dışarıdan görünen yağ bezeleri olduğu gibi, görünmeyecek şekilde vücudun iç kısımlarında da yağ bezeleri olabilir. İç kısımlardaki yağ bezeleri sinirlere baskı yaptığında ya da vücutta organların işleyişini etkilediğinde, bir tıkanıklığa neden olduğunda ortaya çıkar.

Vücutta yağ bezesi neden olur?
Yağ Bezesi Kansere Dönüşürmü; Yağ bezeleri kansere dönüşmez. Sağlık açısından herhangi bir risk teşkil etmez. Kaslara ve çevre dokulara yayılım göstermez. Yağ bezeleri normalde ağrı yapmaz. Ağrı yapıyorsa yağ bezesi bulunduğu yerdeki sinirlere bası yapıyordur.

Yağ Bezesi Büyümesi; Yağ bezeleri genellikle aynı boyda kalır. Kilo alımına bağlı olarak büyüyebilirler. Yağ bezesinde hızlı büyüme varsa doktora gidilmelidir.

Vücutta Yağ Bezesi Nasıl Alınır; Vücuttaki yağ bezelerine buz kompresi veya doğal yolla tedavi denenebilir. Yağ bezelerini cerrahi yolla almaya gerek yoktur. Fakat estetik açıdan rahatsızlık veriyorsa veya sağlık açısından bir risk oluşturuyorsa cerrahi olarak alınabilir. Yağ bezesi lokal anestezi ile alınabilir. Cerrahi operasyon haricinde liposakşın ve iğne tedavisi de yağ bezesinin durumuna göre Uzman tarafından uygulanabilir.

Göz Çevresindeki Yağ Bezeleri; Göz çevresindeki leke ve kabarıklıklar lipom değildir. Genelde kolesterol seviyesinin yüksek olmasından kaynaklı kolesterol plaklarıdır.

Doğal Tedavi Yöntemleri; Mesela doğal bir krem hazırlayabiliriz. Bir adet yumurta akını iyice çırpın, içine bir adet salatalık suyu ve bir tatlı kaşığı kremayı karıştırın ve krem kıvamına getirin. Bu karışımı haftada bir kez yüzünüze sürün ve yirmi dakika bekletin, sonra yüzünüzü suyla yıkayın faydasını göreceksiniz.

Buhar; Isı ve nem yağ bezlerini yumuşatır. Yumuşayan yağ bezesi kendi kendine boşalabilir. Sıcak su ile sık sık alınan duşun yağ bezelerini yumuşatmaya faydası vardır. Sıcak kompres de günde üç, dört kez yağ bezesinin üzerine yirmi, otuz dakika uygulananbilir.

Çay Ağacı Yağı; Çay ağacı yağını gün içerisinde iki, üç kez yağ bezesinin üzerine ve çevresine sürebiliriz. Çay ağacı yağı bakterileri temizleyerek enfeksiyon riskini azaltır ve iyileşmeyi çabuklaştırır.

Aloe Vera; Direk olarak bezenin üzerine aloe vera jeli sürülür. Aloe vera bakterileri temizler, yağ bezesini yumuşatır, çapını küçültür ve iyileşme süresini kısaltır.

Hint Yağı; Hint yağını bir pamuğa 4-5 damla döküp günde 2-3 kez otuz dakika süreyle bezenin üzerine koyalım. Pamuğun üzerine sıcak havlu koyalım. Hint yağı bezenin boyutunu küçültür.

Sirke; Sirke özellikle enfeksiyon riski olan bezeler için ideal bir doğal yöntemdir. Sirkeyi beze üzerine sürdükten sonra gazlı bez veya yara bandı ile kapatın. Kapalı şekilde üç, dört gün bekleyin. Süre dolunca bezenin üzerini açın ve temiz ıslak bir gazlı bezle silin. Böylece sirke enfeksiyon riski olan bezeyi temizler ve küçültür.

Bal; Bir çay kaşığı bala, bir çay kaşığı unu karıştırın ve yoğun bir merhem kıvamına getirin. Bu karışımı bezenin üzerine sürün ve bir gece bekletin. Hem bezeyi temizleyecektir hem de yumuşatacaktır.

Vücutta yağ bezesi önce doğal yollarla yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Yağ bezesine iğne veya ucu sivri herhangi bir cisim batırmayın ve kesmeyin. Bu hataları yaparsanız bezenin enfekte olmasına ve yayılmasına sebep olabilirsiniz. Bezeyi mümkün olduğunca temiz tutunuz. Yağ bezesi iltihaplanırsa, rengi kırmızıya dönerse ve çok miktarda iltihap akıtıyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.
" } ] }