{ "title": "Yüzde Yağ Bezesi Nasıl Geçer", "image": "https://www.beze.gen.tr/images/yuzde-yag-bezesi-nasil-gecer.jpg", "date": "19.01.2024 03:41:55", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yüzde yağ bezesi nasıl geçer, yağ bezeleri küçüklü büyüklü herkesi etkisi altına alabilir. Genellikle iyi huylu olarak kabul edilseler de özellikle yüzde yağ bezesi oluştuğunda, kişilerde estetik kaygılar başlar. Normalde yağ bezeleri yerinde oynar şekildedir. Renkleri beyaz, sarı ve cilt renginde olur. Yağ bezesinin oluşması genellikle yağ bezlerindeki tıkanmanın bir sonucudur. Ancak tıraş, ağda, akneye yatkınlık gibi etkenlerde yüzde yağ bezesi oluşmasına yol açabilir. Boyutları küçük olan yağ bezelerinin tedavisinde evde uygulanacak doğal yöntemler faydalı olabilir. Fakat büyük olanlar ve iltihaplanmış olanlar için mutlaka profesyonel destek alınmalıdır.

Yüzde yağ bezesi nasıl geçer?

Yüze buhar banyosu yapılması: Cildinize yapacağınız buhar banyosunun etkisiyle yağ bezeleri yumuşayacaktır. Isı ve nem doğal tedaviyi sağlar. Eğer yüzde yağ bezesi bu şekilde yumuşatılırsa, kendiliğinden dağılacaktır. Bunu sıkça sıcak duş alarak sağlayabilirsiniz. Arzu edilirse iyice ısıtılan bir havluyu yüzünüzde bir süre bekletebilirsiniz. Özellikle yağ bezelerinin üzerine kompres yapmalısınız. Bunu her gün yarım saat kadar 3-4 defa uygulayın. Kısa sürede yüzde yağ bezeleri yumuşar ve içi boşalır.

Çay ağacı yağı: bu doğal bitkisel yağın faydaları arasında yağ bezelerine iyi gelmesi de var. Hem yağ bezelerinin iltihaplanmasını önler hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar. Her gün 2-3 defa çay ağacı yağını yüzünüzdeki yağ bezelerine sürebilirsiniz. Yağ bezelerinin iyileşmesini hızlandıran, bakterileri temizleyerek enfeksiyon oluşma riskini azaltan bu yöntemi uygulamanızı tavsiye ederiz.

Hint yağı: Yüzdeki yağ bezelerinin kısa sürede küçülmesini sağlayan Hint yağı uygulamasının kolay olmasıyla tercih edilen bir yöntemdir. Hint yağını bir pamuğa damlatarak yağ bezesinin üzerine koyun. Bunun üzerine de ısıtılmış bir havlu kapatın. Bu yağın etkisini daha hızlı göstermesine yardımcı olacaktır. Yaklaşık yarım saat böyle bekletin. Her gün 2-3 defa bu uygulamayı yaparsanız, yüzde yağ bezesi sorunundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Aloe vera jel: bu bitkisel ürünün yağ bezesini yumuşatma, küçültme etkisi vardır. Dolayısıyla yağ bezesinin iyileşme sürecini de kısaltır. Yüzünüzdeki yağ bezelerine her gün aloe vera jeli pamukla sürün. Aynı zamanda anti bakteriyel etkisiyle bakterileri de temizler, enfeksiyondan korunmuş olursunuz.

Aspirin ve limon suyu: Yüzünüzdeki küçük yağ bezeleri için bu malzemelerle maske yapabilirsiniz. İçine biraz bal ve karbonat karıştırarak, yüzünüzdeki yağ bezelerine sürebilirsiniz. Her hafta bu maskeyi yaptığınız takdirde, kısa sürede yağ bezelerinin küçüldüğünü, hatta sivilce lekelerinin bile kaybolduğunu görebilirsiniz.

Bal ve buğday unu: bu malzemeleri eşit oranda karıştırarak, her gün yüzdeki yağ bezelerine sürün. Geceleri yatmadan önce bu uygulamayı yapar, sabahleyin temizlerseniz etkisini daha yoğun hissedersiniz. Bu doğal yöntemi göz çevresi dışındaki yağ bezeleri için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sirke: Enfeksiyon riskinin azaltılması ve yüzdeki yağ bezelerinin küçülmesi için sirkeden faydalanabilirsiniz. Mikrop öldürücü etkisiyle sirkeyle yapacağınız yağ bezesi temizliğinin etkisini kısa sürede görebilirsiniz. Yağ bezesinin üzerini sirkeli bir bezle kapatın ve bekleyin. Bezi açtıktan sonra da yağ bezelerini sirkeli bir bezle iyice temizleyin. Bu uygulamayı yağ bezelerinden kurtuluncaya kadar tekrarlayın.

Yüzde yağ bezesi nasıl geçer bunun hakkında faydalı olabilecek çözüm önerilerini sizler için paylaştık. Ancak yağ bezelerini iyice yumuşatmadan asla patlatmayı denememelisiniz. Bezeleri sivri materyallerle delmeye de çalışmayın. Bunlar yağ bezesinin iltihaplanmasına ve daha fazla sorun yaşamanıza neden olur. Sıkça yüzdeki yağ bezelerini anti bakteriyel sabunlarla temizleyin. Bu sayede yayılmasına ve büyümesine engel olursunuz. Ayrıca yağ bezesi boşalmaya başladığında da temizlik kurallarına dikkat edin. İçinden çıkanlar çevreye yayılmasın. Eğer yüzde yağ bezeleri kızarır, ağrı yapar, fazla irin dolarsa mutlaka bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederiz.
" } ] }